Det kan godt hende at du har en nettbutikk som gjennom design og brukervennlighet gir kunden kjærlighet ved første klikk.

Men legger du mye ressurser i nettbutikken uten å bygge inn et up-to-date betalingssystem vil du sannsynligvis oppleve dårligere konverteringsfrekvens enn forventet.

Kunder i dag handler hvor som helst og når som helst – og gjerne via alle slags flater og betalingsmåter.

Det betyr at din nettbutikk trenger et robust system for utsjekk som kan håndtere de varierte behovene fra kundebasen din.

Men hvordan velger du det perfekte systemet for deg?

Ikke skyt for bredt

Det er alltids én og annen kunde som vil klage over manglende tilbud når de finner ut at du ikke tar imot bestillinger via fax-modemet eller den gamle Zune-spilleren deres. Å skyte bredt betyr også at man bommer mye. Du kan rett og slett ikke treffe alle.

Men vet du hva? Det går helt fint!

Mest sannsynlig vil du oppleve et bedre resultat om du finner ut av hva din målgruppes kjernebehov er, og sikter deg inn på et system som lar deg appellerer til denne kundebasen spesifikt.

Vanlig nettbutikk? Velg et smart og lett system

Hvis du driver en nettbutikk der du administrerer et moderat antall produkter og tilbud vil du mest sannsynlig ikke ha behov for et stort og komplekst system som kun hefter deg og kundene dine.

Det blir litt som å krysse Sognsvann med cruiseskip.

Et lett og skalerbart smartsystem som henter frem det beste i din nettbutikk vil gi kundene en mye bedre opplevelse ved utsjekk.

Skreddersydd betalingssystem

Hvilken løsning du velger vil antakelig avhenge en del av hva slags bransje du opererer i. Det finnes mange alternativer der ute som hevder å passe absolutt alle. Desto større risiko er det for at du blir sittende med et generelt system som fungerer helt OK til mye og briljerer i lite.

Disse systemene tilbyr innebygde databaser spesielt utformet for restaurant bestillinger, samt smarte infosystemer som sørger for at produkter og tjenester blir markedsført til de rette kundene.

Et godt råd er derfor å finne et system som verken er for snevert eller for bredt. De systemene du kan skreddersy for din egen bransje gir deg mer igjen for pengene.

TidypayGO: Allsidig, men tilpasset

TidypayGO er en moderne bokførings pakke som lar deg skreddersy hele systemet selv. Dette betyr at selv om vårt system egner seg godt for mange ulike aktører, vil du enkelt kunne tilpasse funksjonaliteten slik at det imøtekommer dine bransjespesifikke behov.

En av fordelene med TidypayGO er også at systemet bygges på toppen av ditt eksisterende regnskapssystem, noe som gir sømløs kontakt mellom betaling og bokføring.

Kort fortalt er TidypayGO en nettbutikk der du selv bestemmer hvordan dine produkter og tjenester presenteres for kunden.

Les mer her: www.tidypay.no/tidypaygo

Nye tider krever nye løsninger

Siden Coronapandemiens utbrudd har mye skjedd med forbrukerens handlevaner. Netthandelen viste seg å bli en allerede oppadgående kurve som skøyt ytterligere fart, og nye trender har siden sprunget frem fra uventede hold.

Kundene søker tryggere og mer allsidige løsninger, og tilgangen på disse har aldri vært viktigere. Som aktør i netthandelen er det altså uhyre viktig å legge til rette for at kundene skal kunne handle trygt, raskt og smittesikkert.

Trender i markedet

Med et redusert tilbud av fysisk varehandel har mange aktører begynt å markedsføre gunstigere frakt- og leveringsalternativer mot forbrukeren. Gratis frakt og hjem på døren-levering er noen eksempler.

I tillegg har fokuset på rask og smidig utsjekk i nettbutikken aldri vært større.

Dette er gode nyheter for oss som handler – men kan bli en fallgruve for nettbutikker som henger bakpå med utdaterte bestilling- og betalingssystemer.

Til syvende og sist er det du som kjenner bedriften din best. Når du skal velge betalingssystem er det lurt å ha markedets trender og kundens skiftende behov i bakhodet. Da står du godt rustet i møte med bedriftens neste veiskille.

Ta butikken til neste steg

Vi er ikke her for å fortelle deg hvordan du skal drifte din butikk – her er det du som er eksperten. Men vi vet en ting eller to om effekten av en moderne og up-to-date betalingsløsning.

Hvis du trenger tips eller råd om hvordan du kan ta butikken til neste steg er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på +47 465 44 111 i dag. Vi slår gjerne av en prat om din butikk og hvilken betalingsløsning som passer best for deg.