Dette må du tenke på når du skal velge betalingsterminal

Valg av riktig betalingsterminal er helt essensielt for at du skal kunne tilby kundene dine sømløse betalingsløsninger. Du bør også tenke over hvorvidt betalingsterminalen kan integreres med kassasystemet ditt eller ikke, og en rekke andre faktorer.

Vi skal her forklare deg hvordan du velger riktig betalingsterminal for din bedrift!

Hva er en betalingsterminal?

Før vi går videre, skal vi forklare deg hva en betalingsterminal gjør. Du kan betrakte en betalingsterminal som en enhet som tar seg av transaksjoner. Dette kan for eksempel være transaksjoner som utføres ved hjelp av debet- eller kredittkort i butikken din.

Kortterminalen inneholder programvare som prosesserer betalingene, ofte med direkte tilknytning til kassasystemet.

Hvilke faktorer bør tas hensyn til ved valg av betalingsterminal?

Det finnes et bredt utvalg av betalingsterminaler på markedet, og det kan derfor være vanskelig å vite hva som er best å velge. Det finnes ulike typer å velge mellom, og du kan både leie og eie terminalen.

La oss se nærmere på de viktigste punktene man bør ta hensyn til når man skal velge betalingsterminal.

1. Samle betalingsterminal, kassasystem og regnskap i ett?

Når du skal velge betalingsterminal, kan det lønne seg å gå for en løsning som lar deg samle terminalen med både kassasystem og regnskap. Med Tidypay får du mulighet til å kombinere alle tre i én og samme løsning.

Tidypay er blant annet perfekt for deg som bruker regnskapssystemer som Fiken, Tripletex, Visma eAccounting eller EasyPractice. Samtlige transaksjoner som går via bedriftens betalingsterminal vil bli registrert i regnskapet – helt automatisk.

Dersom du ikke velger en betalingsterminal som er integrert med kassasystem og regnskap, må du påberegne en del ekstraarbeid og manuell registrering av betalinger.

2. Stasjonær eller mobil betalingsterminal?

Du bør også tenke over hvorvidt du har behov for en stasjonær betalingsterminal som står i butikkens kassapunkt hele tiden, eller en mobil løsning. 

En stasjonær betalingsterminal kan være frittstående, noe som betyr at man må taste inn summen som skal betales på betalingsterminalen idet kunden skal utføre betalingen. Eventuelt kan man gå for en integrert løsning, slik at beløpet overføres direkte til kassen.

En mobil betalingsterminal kan være gunstig dersom du har behov for å ta med betalingsterminalen der du møter kundene. Dette kan for eksempel være aktuelt for pizzabud, servitører på restauranter eller andre med mobile tjenester.

Regningen kan overføres direkte fra bedriftens kasse til terminalen. Mobile betalingsterminaler har som regel et innebygget batteri, og kan kommunisere med kassen via internett eller Bluetooth. 

3. Hva slags betalingsløsninger skal støttes av betalingsterminalen?

Når du skal velge betalingsterminal, er det også greit å tenke over hva slags betalingsløsninger bedriften skal tilby kundene. For enkelte betalingsterminaler må en inngå en BankAxept-avtale før man kan akseptere betalinger.

Vil du kunne ta imot betalinger med kredittkort som MasterCard eller Visa, må du som regel inngå en egen avtale om dette med en såkalt innløser.

4. Hva koster en betalingsterminal?

Før du velger betalingsterminal er det også lurt å ta hensyn til pris. Prisen vil i stor grad kunne variere basert på integrasjoner og lignende. 

Som regel bør man regne med å måtte betale noen tusen kroner for selve betalingsterminalen, pluss eventuelle månedlige avgifter for drift og service.

Tidypay Pro Card er en gunstig betalingsterminal, og kan fås for 4 990 kroner eks. moms. I tillegg kommer en månedspris på 499 kroner eks. moms. Dette er en svært gunstig pris – spesielt med tanke på alt som er inkludert!

5. Tilgang på integrasjoner

Valg av betalingsterminal bør også gjøres med hensyn til hva slags integreringer som er tilgjengelige for systemet. 

Velger du for eksempel Tidypay, kan du få tilgang på en rekke populære løsninger. Tidypay sin betalingsterminal er blant annet integrert med nettbutikker, regnskapssystemer og ERP-systemer. Her er noen av dem:

● Vipps

● Fiken

● Visma eAccounting

● Tripletex

● EasyPractice

Tidypay Pro Card – betalingsterminal, regnskap og kassasystem

Tidypay Pro Card er en smart betalingsterminal med et innebygget kassasystem, og alle transaksjoner blir bokført direkte i bedriftens regnskap. Dette gjør arbeidsdagen en hel del enklere, og du sparer mye tid på å slippe manuelt arbeid med bokføring.

Med Tidypay Pro Card som betalingsterminal får du tilgang på godkjente betalingsløsninger, og enheten er også integrert med Resurs Bank. Det betyr at bedriften din også kan tilby kjøp med delbetaling. 

Automatisk bokføring i populære regnskapsprogrammer

En av de største fordelene ved å velge Tidypay Pro Card, er at løsningen gir deg 100 % automatisk bokføring. Løsningen er perfekt enten bedriften din benytter Visma, Fiken, Tripletex eller andre løsninger.

Hver gang en kunde utfører et kjøp i betalingsterminalen, vil dette bokføres automatisk i regnskapssystemet. Enklere blir det ikke.

Andre fordeler ved betalingsterminal fra Tidypay

Foruten automatisk bokføring, vil Tidypay Pro Card også by på en rekke andre smarte fordeler. Vi kan for eksempel nevne at løsningen er veldig brukervennlig, slik at både du og dine ansatte greier å sette dere inn i systemet på kort tid.

Her er en oversikt over noen av fordelene du kan se frem til om du velger en betalingsterminal av typen Tidypay Pro Card:

● Kassasystemet er godkjent

● Varelageret oppdateres automatisk via sky-løsning

● Lettlært system

● Mulighet for EHF og eFaktura (elektroniske fakturaer)

● Flat transaksjonspris enten det benyttes kreditt- eller debetkort

● Prosjektstyring og ordrehåndtering via Tripletex

● Sluttkontrollskjema fås tilsendt på e-post (vedlegg + faktura)

● Kan kombineres med kassaskuff dersom du skal kunne ta imot kontanter

Bestill betalingsterminal fra Tidypay her

Dersom du skal kjøpe ny betalingsterminal, finnes det mange ulike løsninger. Noen er bedre enn andre, og lar deg for eksempel kombinere kassasystem, regnskap og betalingsterminal i én og samme løsning. Dette kan gi deg langt mindre arbeid, og du sparer mye tid.

Tidypay Pro Card gir deg tilgang på betalingsterminal og kassasystem i ett, og løsningen er direkte koblet opp til regnskapssystemer som Fiken. Dette gjør at du slipper alt det manuelle arbeidet.
Valg av betalingsterminal bør også baseres på pris, hvorvidt løsningen skal være mobil eller stasjonær, betalingsløsninger og integrasjoner.

En betalingsterminal fra Tidypay er en av de beste løsningene for bedrifter flest, og kan enkelt bestilles her! Kontakt oss gjerne dersom du har noen spørsmål.