Ditt beste alternativ ved valg av kassasystem

Med et velfungerende kassasystem kan bedriften din få bedre økonomisk oversikt og mindre manuelt arbeid. Kassasystemet er ikke bare nyttig, det er i mange tilfeller også helt nødvendig.

Kassasystemet er viktig for at kunder skal kunne betale for tjenester og produkter på en rask og enkel måte.

Finn ut hvordan du velger rett kassasystem til bedriften din.

Hva er et kassasystem?

Et kassasystem er et system som tas i bruk av bedrifter som selger varer eller tjenester, der transaksjonen dokumenteres for videre regnskapsføring. Alle norske kassasystem må følge reglene som gjelder for kontantsalg i henhold til bokføringslovverket.

Med kontantsalg mener vi ikke nødvendigvis betaling med kontanter, men alle salg som betales direkte av kunden idet varen/tjenesten mottas. Kontantbetalinger inkluderer blant annet betaling med kort, Vipps og lignende.

Bedriftens kassesystem har med andre ord funksjoner utover det å fungere som en bankterminal. Et kassasystem skal sende opplysninger for alle salg videre til betalingssystemet, og deretter skal eventuell betaling bli registrert i kassen.

Et kassasystem bør blant annet kunne håndtere følgende oppgaver:

●   Registrere betalinger for varer og tjenester ved kontantsalg

●   Registrere betalingsmiddel

●   Gi utskrift av kvittering for salg

●   Angi klokkeslett for salg

●   Rapportere

Ser du etter et kassesystem for din bedrift? Ta kontakt for en uforpliktende prat så hjelper vi deg.

Når trenger bedriften et kassesystem?

Enhver bedrift som bedriver kontantsalg og er bokføringspliktig skal ha et kassasystem som er produkterklært. At systemet er produkterklært betyr at Skatteetaten har mottatt informasjon som beviser at kassasystemet følger alle krav som er gitt i lovverket.

Enten du leier, leaser eller kjøper et kassasystem skal det følge med en egen produkterklæring du kan vise frem. Mangler du kassasystem er du nødt til å ta i bruk fakturering istedenfor, noe som fort kan bli tungvint.

Dersom bedriften din oppfyller punktene som nevnes nedenfor, har du sannsynligvis behov for et kassesystem. 

●  Årsomsetning på mer enn 50 000 NOK

●  Kunden gjør opp for seg med kontantbetaling

Hvordan velge riktig kassasystem?

Når du skal velge kassasystem til bedriften er det flere faktorer å ta hensyn til. Løsningen skal blant annet være godkjent. I tillegg til dette er det viktig å velge et kassesystem som innfrir alle bedriftens behov til regnskapsføring og betalingsmuligheter.

Her er noen av de viktigste faktorene som bør hensynstas ved valg av kassasystem:

●   Er systemet godkjent?

●   Kan kassasystemet kobles opp mot Wi-Fi eller mobilt internett?

●   Har systemet automatisk bokføring av transaksjoner?

●   Tilbyr kassasystemet kontaktløs betaling?

●   Støttes betalingsmetodene kundene dine ønsker å bruke?

●   Får du bankterminal og kassasystem i samme løsning, eller må de to skaffes separat?

●   Har løsningen strekkodeskanner?

●   Har kassasystemet egen printer for salgskvitteringer?

Hvorfor er et kassasystem fra Tidypay et godt valg?

Ved hjelp av kassasystemet Tidypay Pro Card får du mulighet til å samle både betalingsterminal, kassesystem og regnskapsløsninger i ett. Vårt kassasystem er mobilt og smart, og gjør betalingsprosessen enkel og rask for kundene dine. 

Bedriften din kan tilby kundene en rekke beleilige betalingsløsninger, og alle transaksjoner bokføres i regnskapet – helt automatisk. Kundene dine kan betale med kort, Vipps eller delbetaling, alt etter hva som passer dem best.

Løsningen oppfyller også alle krav som er gitt i bokføringsloven, og er derfor et trygt valg. Takket være den direkte bokføringen i regnskapssystemet ditt, kan du spare både tid, arbeid og penger.

Det kan være vanskelig å finne et kassasystem som oppfyller alle kravene du stiller til brukervennlighet og funksjonalitet. Tidypay har imidlertid løsningen som dekker de fleste behov. Her er oversikt over alle fordelene du får med et kassasystem fra Tidypay:

●   Flere betalingsløsninger: Vipps, delbetaling og betaling med kort

●   Mobil løsning

●   Godkjent: Tidypay har kassasystem med produkterklæring fra Skatteetaten

●   Innebygget skriver for kvitteringer

●   Direkte bokføring av transaksjoner i regnskap

●   Innebygget bankterminal

●   Skanner for strekkoder

●   Innebygget kamera

●   Transaksjonskostnad på 0,95 % for alle kortbetalinger

●   Innebygget støtte for SIM-kort, mobilt nett og Wi-Fi

Hvem passer et kassesystem fra Tidypay for?

Tidypay sitt kassasystem passer for alle bedrifter. Det har ingenting å si hvorvidt bedriften er liten eller stor, eller hva slags regnskapssystem du eventuelt bruker fra før. Vi bygger Tidypay på toppen av regnskapsløsningen din.

Siden løsningen er mobil er det heller ikke noe problem om salg foregår utenfor butikklokalene. Det gjør for eksempel løsningen også passende for pizzabud eller restauranter som tilbyr uteservering.

Hva sier Lov til krav om kassasystem?

Lov til krav om kassasystem fra 2017 – også kjent som «kassasystemlova» – gir deg oversikt over hvilke kriterier et kassesystem skal oppfylle. Kassasystemet skal blant annet ha tydelige opplysninger om type, modell, variant, ID og en systemskildring.

Dersom du velger et kassasystem fra Tidypay, kan du føle deg trygg på at systemet oppfyller alle krav og lover.

Hvordan få kassasystem fra Tidypay?

Dersom du har behov for et pålitelig og godkjent kassasystem, er løsningen fra Tidypay et godt valg. Dersom du ønsker et kassesystem fra oss, trenger du bare å fylle ut skjemaet du finner på siden vår. Dette gjøres på 1-2-3.

I skjemaet oppgir du blant annet hva slags regnskapssystem du har fra før, organisasjonsnummer og firmanavn. Vi tar kontakt med deg innen kort tid, og gir deg oversikt over hvilke løsninger vi kan hjelpe deg med.

Kontakt oss i dag og få gode råd

Dersom du har spørsmål om vårt kassasystem hjelper vi deg gjerne. Vi kan også hjelpe deg med nettbutikk-løsninger og integrasjoner, dersom du skulle ha behov for dette.

Du kan enkelt kontakte oss på telefon eller e-post, eller ved å fylle ut skjemaet vårt. Du finner oss også på Twitter, Facebook, LinkedIn og Instagram dersom du vil vite mer om våre tjenester.

Ta kontakt med oss i dag.